SEO Amsterdam

Heb jij een bedrijf dat een dienst of product aanbiedt of verkoopt? Dan heb je vast en zeker ook een website of webshop. Je komt er als ondernemer immers bijna niet meer onderuit om een goede online aanwezigheid te hebben. De komst van online marketing en websites heeft immers gezorgd dat contact met potentiële klanten makkelijker is dan ooit tevoren.

Als een website of webshop goed is ingericht, kunnen geïnteresseerde mensen je gemakkelijk online vinden en op jouw website via allerlei wegen contact met je opnemen of direct je producten kopen. Daarnaast biedt online marketing ook de mogelijkheid om vanuit jouw website of webshop actief te zoeken naar nieuwe klanten. Denk aan lokale advertenties, of het gebruik van lokale SEO Amsterdam.

Wat kan SEO Amsterdam voor je betekenen?

Wil jij jouw website of webshop beter vindbaar maken in zoekmachines als Google, zodat potentiële klanten ook echt nieuwe klanten kunnen worden? Zoek dan niet verder. Een goede SEO Amsterdam campagne zorgt dat jouw potentiële Amsterdamse klanten jou nog beter zullen vinden. SEO is een verzamelnaam voor een aantal online strategie die samen zorgen dat jouw website of webshop voldoet aan alle Google-voorwaarden en ook beter aansluit bij waar jouw publiek op zoekt. Daardoor zul jij hoger scoren in de resultatenpagina van de zoekmachines.

Waarom hoger scoren in de zoekmachine belangrijk is

Wellicht is dit geen nieuws voor jou, maar de gemiddelde ‘zoeker’ op Google, scrolt nooit naar beneden. Sterker nog, ze klikken vaak op een van de bovenste 3 links en kijken niet verder. Een website die op de tweede pagina van de zogenaamde SERP (Search Engine Result Page) komt te staan zal dan ook nooit gevonden worden. Staat jouw Amsterdamse bedrijf op de tweede pagina als iemand op jouw product of dienst zoekt? Dan is het belangrijk om een goede SEO Amsterdam campagne te starten. Zo verhoog je jouw positie op die resultatenpagina en wordt de kans op nieuwe klanten via de website of meer verkoop via je webshop vele malen groter.

Zo gaat een SEO Amsterdam campagne te werk

Alles begint met een beeld scheppen van wat je doet en wie je klanten zijn. Waar zoeken die klanten op wanneer ze naar jouw diensten of producten op zoek zijn? Stel, jij bent een massagesalon. Zoeken mensen in de buurt dan op ‘massagesalon Amsterdam’ of veel specifieker? Misschien ‘massagesalon Jordaan’ of ‘massagesalon oud-zuid’. Wellicht zoeken mensen zelfs wel op specifieke straatnamen. Deze informatie is enorm belangrijk voor de start van de campagne. De SEO Amsterdam specialist zal hier daarom een analyse van maken. Op basis van die analyse wordt een plan gemaakt. De verschillende SEO strategieën worden hier vervolgens op afgestemd.

SEO Amsterdam, het optimaliseren van de website

Zodra de keywords bekend zijn, wordt gekeken naar de website. Google vindt het enorm belangrijk dat websites en webshops snel laden en intuïtief opgebouwd zijn. Een logische opbouw van páginas en juiste links tussen die pagina’s is dus enorm van belang. Daarbij dienen ook de plug-ins van de website te worden gestroomlijnd en de gebruikte content (foto’s, video’s, et cetera) gecomprimeerd te worden, zodat elke pagina zo snel mogelijk kan worden geladen.

De juiste content gericht op SEO Amsterdam

Voor een goede lokale vindbaarheid moet je ook goede lokale content hebben. Dat betekent dat er voor de belangrijkste lokale keywords teksten worden geschreven die zorgen dat jouw website of webshop hierop aanslaat. Zodra iemand gaat zoeken op ‘massagesalon Jordaan’ of ‘massagesalon Amsterdam’ moet Google zien dat jouw website hier de beste informatie over geeft. Daarom is het belangrijk dat er juiste content wordt geschreven voor jouw SEO Amsterdam.

Linkbuilding als onderdeel van jouw SEO Amsterdam

Om jouw website nog beter te doen presteren, is het belangrijk om linkbuilding in te zetten als onderdeel van jouw SEO Amsterdam campagne. Bij linkbuilding wordt gebruik gemaakt van andere websites die in een artikel linken naar jouw website of webshop. Dit geeft een zoekmachine als Google de bevestiging dat jouw website of webshop echt de beste keus is voor de zoeker . Dit zorgt dat jouw website of webshop nog hoger zal ranken in de SERP.

Zo zorgt SEO Amsterdam dat jouw website optimaal zal presteren in jouw lokale markt.