Marketing Bureau Amsterdam

Er is geen enkele organisatie op de wereld die links of rechtsom niet aan marketing doet.

Marketing kan het bezoeken van evenementen zijn waar potentiële klanten lopen, maar ook het rondsturen van een folder, of het plaatsen van een post op Facebook. Echter, met de komst van het Internet, zijn het aantal mogelijkheden enorm toegenomen. Veel bedrijven halen zelfs het merendeel van hun nieuwe klanten binnen via het internet. Door doordachte online marketing campagnes op te zetten en deze uitgebreid te meten, kunnen bedrijven precies die mensen bereiken die de dienst of het product zoeken. Dit maakt online marketing niet alleen goedkoper dan offline marketing, maar ook veel effectiever. Wil jij ook meer gaan doen met online marketing? Dan ben je bij een Marketing Bureau Amsterdam helemaal aan het juiste adres.

Online Marketing via een Marketing Bureau Amsterdam

Wat biedt een Marketing Bureau Amsterdam allemaal? Dit begint met een analyse van de huidige website of webshop en de klanten. Zo krijgt het bureau een goed beeld van jouw bedrijf en de klanten. Uit die analyse komen onder andere zoekwoorden waar jouw potentiële klanten veel op zoeken wanneer ze zoeken naar jouw product of dienst. Ook ontstaat er een analyse van de huidige staat van de online aanwezigheid. Is de website goed? Welke pagina’s scoren goed en welke ondermaats? Op basis hiervan wordt een seo (search engine optimization) strategie opgesteld. Hierbij wordt gekeken naar de verschillende technieken die kunnen worden ingezet om jouw website of webshop beter te laten scoren op Google. Denk hierbij aan het gebruik van de juiste zoekwoorden, het versnellen van de laadtijd van de pagina’s en natuurlijk het zo aantrekkelijk en superieur mogelijk maken van de content op de website.

Seo en sea afstemmen

Zodra de website is geoptimaliseerd kan het even duren voor Google alles heeft geïndexeerd en heeft gezorgd dat jouw website daadwerkelijk hoger scoort. Deze periode kan een Marketing Bureau Amsterdam opvangen door met de zoekwoorden waarop jij gevonden wilt worden te adverteren. Daarbij scoort jouw website dus betaald hoger in de zoekresultaten. Je betaalt hierbij per klik. Zodra Google de pagina vervolgens op natuurlijke wijze al hoog laat scoren dankzij je seo, kan de sea eventueel stop worden gezet. Uiteraard kan het verstandig zijn om op bepaalde zoekwoorden te blijven adverteren.

Optimalisatie content en social media

Een vervolgstap is om de content op de website te optimaliseren. Denk hierbij aan het ontwikkelen van blogs die aansluiten op wat jij biedt. Deze zogenaamde seo-blogs zorgen dat de keywords omtrent jouw dienst of product vaker voorkomen op jouw website in de vorm van aantrekkelijke content. Google ziet dit als een dikke plus en zal jou daardoor beter ranken. Daarbij trekt goede content ook mensen aan – potentiële klanten. Deze content kan vervolgens gemakkelijk gedeeld worden op Sociale Media. Daardoor leid je mensen van jouw sociale kanalen naar de website, waar ze wellicht iets van je kopen.

Social Selling verbeteren met Marketing Bureau Amsterdam

Een goed merk en dito content is tegenwoordig de sleutel tot online succes. Nadat jouw website en webshop zijn geoptimaliseerd en de content is toegevoegd, begint het maandelijks plaatsen van goede content. Denk aan interessante blogs, grappige artikelen en inzichten in jouw bedrijf. Menselijkheid en delen van kennis zijn hierbij enorm belangrijk. Zo zorg je namelijk dat klanten en nieuwe bezoekers meer ‘engaged’ blijven met jouw bedrijf en de posts. Daarbij zorgt het constant posten van relevante content ook dat jouw organisatie een goede hoeveelheid kennis deelt en dat wordt door Google geapprecieerd. Je vindbaarheid zal enorm toenemen en ook de betrouwbaarheid van jouw website zal hiervan verbeteren. Zo groeit het aantal nieuwe klanten, het aantal volgers op Social Media en je vindbaarheid op het internet.

Online marketing uitbesteden

Zelf in de weer gaan met al die online marketing mogelijkheden vreet tijd en energie. Het kan uren per dag kosten als je dit zelf gaat doen. Daarbij is het ook moeilijk om telkens weer passende teksten en afbeeldingen te vinden. Een Marketing Bureau Amsterdam helpt je hierbij. Zij zullen maandelijks de content aanleveren en houden ook de seo waarden van je website of webshop in de gaten. Zo ben je altijd voorzien van de beste content en best lopende website.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur ons een bericht!