Linkbuilding voor een betere ranking!

Bijna iedere onderneming heeft tegenwoordig een website of webshop en dat is goed. Het maakt de verkoop van producten of het aanbieden van diensten een heel stuk makkelijker. Daarbij biedt het internet oneindige mogelijkheden op het gebied van content marketing en online marketing. Doelgroepen waren nog nooit zo gemakkelijk te bereiken en inzichten van advertenties waren nog nooit zo specifiek. Echter maakt de sterke concurrentie op het internet het wel moeilijk voor bedrijven om hoog te scoren in de resultatenpagina van een zoekmachine als Google. Het is dan ook niet gek dat bijna elke ondernemer ook aan een vorm van SEO (search engine optimization) doet. Wat door velen echter wordt onderschat is de kracht van Linkbuilding in een degelijke SEO strategie. Hieronder lees je hoe een degelijke Linkbuilding strategie kan zorgen dat jouw website of webshop nog beter gevonden wordt in zoekmachines.

Wat is linkbuilding?

Eigenlijk is linkbuilding niets meer dan het artificieel aanleggen van links naar jouw website of webshop. Denk aan een link naar een blog op jouw website vanuit Facebook of Twitter. Maar denk ook aan een artikel op een andere website waarin bijvoorbeeld het woord ‘Dierenwinkel Rotterdam’ linkt naar jouw online dierenwinkel. Deze links naar jouw website geven als het ware aan dat de content of dienst op jouw website zo goed en relevant is, dat het een linkje waard is. Uiteraard vindt een zoekmachine als Google deze links enorm belangrijk. Niet alleen omdat dit het makkelijker maakt voor mensen om te vinden wat ze zoeken, maar ook omdat het hen helpt bij het ranken van jouw website.

Linkbuilding en ranken

Enkele jaren geleden kwam Google met de welbekende ‘Panda update’. Hierin gingen zij strenger controleren op de kwaliteit en toegevoegde waarde van content op een website. Content moest onder andere uniek zijn en daarnaast ook door anderen als kwalitatief goed ervaren worden. Een van de manieren waarop Google dit kon gaan meten is door te kijken of mensen naar jouw content linken. Heb jij veel links naar jouw website vanuit verschillende andere website en kanalen? Dan moet de content wel goed zijn en wordt je dus hoger gerankt op de SERP (Search Engine Result Page). Des te meer links, des te sterker je website kan groeien in de SERP.

Hoe werkt linkbuilding?

Linkbuilding is dus het artificieel aanleggen van links naar jouw website. Maar hoe doe je dat en waarom moet je dit aan een expert overlaten?

Een SEO expert of linkbuilding specialist, heeft een hoop connecties die tegen betaling een link plaatsen naar jouw website of webshop. Je kunt namelijk niet zomaar in het wilde weg links gaan plaatsen naar jouw website, want dit komt bij Google over als ‘spam’. Dat kan hele nare gevolgen hebben voor de vindbaarheid van jouw website of webshop. Een goede link komt van een website die door Google als heel betrouwbaar wordt gezien. Des te groter de website, des te sterker de link. Je kunt je voorstellen dat een link van een NOS- artikel naar jouw website veel meer impact heeft dan een link van een blog met 100 bezoekers per maand.

Linkbuilding uitbesteden aan een expert

Het uitbesteden van linkbuilding aan een expert is niet meer dan logisch. Zij kunnen met hun connecties zorgen dat er zogenaamde ‘off page’ content wordt gemaakt. Dat betekent dat zij een blog laten plaatsen op een grote website die gaat over een onderwerp dat relevant is aan jouw dienst of product. In die tekst wordt jouw website een of een aantal keren gelinkt. Daardoor ziet Google dat blogs over jouw markt jouw website linken. Dat is natuurlijk kei positief! Daarbij zorgt een expert voor een natuurlijk link patroon. Dat wil zeggen dat de links op een geloofwaardige wijze worden geplaatst. Dertig verschillende links vanuit dezelfde website is immers niet geloofwaardig. De linkbuilding specialist of SEO expert zal dan ook zorgen dat jouw linkbuilding op natuurlijke wijze wordt verspreid over Social Media, blog-websites en andere relevante platformen.

Internal linkbuilding

Onderdeel van een SEO linkbuilding campagne is ook het maken van sterke interne links. Dat betekent dat je binnen jouw website op effectieve wijze van pagina naar pagina linkt.

Hier zitten namelijk strenge regels aan verbonden die jouw website aantrekkelijker maken voor zoekmachines. De linkbuilding specialist zal dit allemaal voor jou oppakken.