Linkbuilding Amsterdam

Bakkers, software ontwikkelaars, makelaars en kappers, allemaal willen zo zo goed mogelijk vindbaar zijn voor hun potentiële klanten. We weten immers allemaal dat de meeste mensen tegenwoordig via het internet op zoek gaan naar een dienst of product. Of gewoon een antwoord op hun vraag. Een goede website met eventuele webshop is dan ook nog nooit zo belangrijk geweest als nu. De concurrentie op het web is toegenomen, aangezien elke bakker en software ontwikkelaar tegenwoordig een website maakt. Echter is er nog steeds een goede manier om hoger te scoren en beter gevonden te worden dan je concurrenten. Dat is een gedegen lokale seo strategie in combinatie met linkbuilding Amsterdam.

Een lokale seo strategie met linkbuilding Amsterdam

Bij seo (search engine optimization) heb je te maken met een reeks aan strategieën en technieken die samen zorgen dat jouw website beter vindbaar is op het internet. Hierbij wordt bijvoorbeeld gezorgd dat jouw website de juiste keywords gebruikt, aantrekkelijke content heeft en ook technisch goed in elkaar zit. Veel ondernemers schrikken hier van. Het klinkt als een gigantische onderneming die handen vol geld gaat kosten.

Lokale strategie, betaalbaar en zeer effectief

Niet te doen en/og onbetaalbaar? Echter is dit helemaal niet waar. Je kunt namelijk een sterke lokale seo strategie met linkbuilding laten opzetten. Ben jij bijvoorbeeld actief in Amsterdam, dan kun je met goede seo- en linkbuilding Amsterdam strategieën heel ver komen. Zo’n lokale strategie is betaalbaar en ook effectiever voor jouw markt. Ben je bijvoorbeeld een bakker in centrum Amsterdam, of een kapper in Diemen? Dan heb je niks aan enorm veel traffic uit Maastricht, of Utrecht. Je moet het hebben van jouw regio, Amsterdam.

Waarom linkbuilding Amsterdam?

Waarom heb je linkbuilding nodig? Wat doet het eigenlijk?

Een paar jaar geleden werden websites enkel nog geoptimaliseerd door middel van het schrijven  van goede teksten. Voeg daar de juiste keywords aan toe en je zat gebakken. Echter is Google over de jaren een stuk slimmer geworden en zij laten enkel de beste content hoog scoren. Dit doen zij niet alleen door de kwaliteit van de content op jouw website te controleren, maar ook door te zoeken naar confirmatie. Dit doet Google door te kijken of mensen naar jouw content refereren door middel van links. Dat is precies wat link building voor je doet: het zorgt dat er goede kwaliteit links wordt gelegd van andere websites naar jouw pagina’s.

Zo werkt linkbuilding

Bij linkbuilding wordt er altijd eerst gekeken naar jouw website. Wat zijn de pagina’s waar de klanten terecht moeten gaan komen. Dit kunnen productpagina’s zijn, maar ook gewoon de home pagina. Op basis daarvan zal begonnen worden aan het linkprofiel. Een goede blog op de website kan ook dienen als ‘landingspagina’ voor de links. Zodra dit besloten is, zullen er blogposts geschreven worden over jouw branche, product of dienst. Hierbij wordt in principe niet jouw bedrijfsnaam genoemd. Het gaat puur om aantrekkelijke en informatieve teksten. Deze worden vervolgens voorzien van een link naar jouw website en geplaatst op een externe website. Zo ontstaat een sterke externe link naar jouw website.

Een natuurlijk linkprofiel

Bij het aanmaken van links is enorm belangrijk, omdat een onnatuurlijk profiel zorgt dat Google je website juist kan straffen. Je wordt dan minder goed gevonden. Daarom is het heel belangrijk om linkbuilding over te laten aan specialisten die een zogenaamd ‘natuurlijk linkprofiel’ maken.

Dit begint al met de juiste balans tussen verschillende ‘autoriteiten’. De autoriteit van een website geeft aan hoe belangrijk of groot de website is. Zo zal een link van bijvoorbeeld Nu.nl vele malen sterker zijn dan een link van een lokale blog. Echter heb je beiden nodig om een natuurlijk linkprofiel te verkrijgen. Linkbuilding Amsterdam zal zorgen dat jouw winkel of bedrijf de juiste links krijgt vanuit websites die relevant zijn aan jouw industrie en locatie. Daarbij wordt ook gewerkt met internal linking en links vanuit Social Media.

Linkbuilding Amsterdam uitbesteden

Linkbuilding uitbesteden is niet alleen verstandig, maar ook gemakkelijk. Een partij van specialisten zorgt dat jouw website of webshop de juiste technische en content optimalisatie krijgt, zodat deze zo hoog mogelijk rankt. Daarbij wordt ook gezorgd dat er een natuurlijk linkprofiel ontstaat dat jouw website nog beter zal doen presteren. Interesse? Stuur ons een bericht en we kijken samen wat er mogelijk is.