Lokale SEO

Wil jij jouw bedrijf lokaal in de schijnwerpers zetten? Lever je een dienst of verkoop je een product waarvoor je meer lokale klanten wilt werven? Stop dan met het uitdelen van dure flyers of het plaatsen van advertenties in lokale krantjes. Kies voor een sterke lokale SEO campagne waarbij je jouw product of bedrijf digitaal aan de man brengt bij alleen die mensen die echt jouw potentiële klant zijn.

Hieronder lees je hoe een SEO specialist kan zorgen dat jouw website of webshop meer bekijks trekt en de lokale markt bekend maakt met jouw dienst of product.

Lokale SEO in plaats van lokale advertenties

Lokale SEO in plaats van lokale advertenties is een stap die niet alleen veel geld kan schelen op langere termijn, maar ook kan zorgen dat je veel meer lokale klanten krijgt dan ooit tevoren. Hoe dit werkt? Door de mensen aan wie je jouw advertentie laat zien van te voren helemaal uit te kiezen.

Wanneer je een dure advertentie plaatst in een lokale krant of een lokaal magazine, betaal je een bedrag gebaseerd op het aantal potentiële lezers. Dit kan enkele honderden tot enkele duizenden euro’s zijn per plaatsing. Echter weer je totaal niet wie jouw advertentie bekijken, wat die mensen ervan vinden en of die mensen überhaupt potentiële klanten zijn.

Je krijgt dus nooit goede terugkoppeling en de kans op nieuwe klanten is klein. Echter blijven mensen deze techniek elke keer weer gebruiken.

Switchen naar lokale SEO

Daarom is het belangrijk om te wisselen naar een nieuwe strategie: lokale SEO.

Bij lokale SEO wordt naar je website of webshop gekeken. Wat zijn je klanten, waar zoeken zij op als ze jouw dienst of product zoeken? Waar in de omgeving is jouw doelgroep het meest actief? Op basis van deze inzichten, kan een lokale SEO specialist jouw website optimaliseren voor het internet. SEO staat dan ook voor Search Engine Optimization.

Wat doet dit? SEO zorgt ervoor dat een zoekmachine als Google jouw website of webshop vaker aan mensen laat zien.

Voorbeeld, lokale SEO makelaar

Stel, je hebt een makelaarskantoor in Utrecht. Dan wil je over het algemeen het liefste Utrechtse klanten hebben. Waar zullen zij op zoeken? Waarschijnlijk Googlen zij op ‘Makelaars Utrecht’ of ‘Makelaar Utrecht’.  De lokale SEO specialist zal vervolgens zorgen dat jouw website op dit soort zoekwoorden wordt geoptimaliseerd. Zoeken mensen in jouw omgeving op die zoekwoorden? Dan kom jij daardoor hoger in de zoekresultaten. Een betere campagne kun je niet draaien!

Wat komt er allemaal kijken bij lokale SEO?

Bij een lokale SEO campagne komen een aantal zaken kijken. Zo zal de specialist eerst een overzicht maken van de zoekwoorden die relevant zijn voor jouw bedrijf. Daarbij wordt ook gekeken naar de mogelijkheden die hierbij horen. Denk aan het optimaliseren van de snelheid van jouw website, zodat Google het beter kan indexeren. Denk ook aan het aantrekkelijker maken van de website met betere teksten en mooiere beelden. Ook het verwerken van de belangrijke zoekwoorden en het regelmatig updaten van de belangrijke plug-ins is hier onderdeel van. Zo staat er binnen de kortste keren een spetterende website die niet alleen zorgt dat je klanten tevreden zijn over het gebruiksgemak, maar dat ook Google weet aan wie het jouw website moet laten zien.

Een gedegen lokale SEO strategie

Het is belangrijk om een lokale SEO strategie uit te besteden aan een specialist. Hij of zij weet namelijk precies wat er allemaal moet gebeuren om een website in optimale staat te krijgen. Daarbij kunnen zij ook adviseren op het gebied van tekstuele content en het gebruik van andere strategieën. Denk hierbij aan linkbuilding, het hernoemen van foto’s en content op de website, maar ook het inzetten van goede plug-ins en de juiste links in de website.

Het is ook belangrijk om een specialist in te huren, omdat SEO simpelweg heel ingewikkeld is. Daarbij veranderen de voorwaarden en regels van Google voortdurend en het is belangrijk dat je iemand hebt die hier van op de hoogte is. Dat is de enige manier om van jouw lokale SEO campagne een succesvolle campagne te maken.

Als de lokale SEO goed gebeurt, dan hoef je hier achteraf nog weinig aan te doen. Alleen het af en toe posten van een goede blog is al voldoende.