Kort door de bocht gezegd betekent zoekmachine optimalisatie uw website goed vindbaar maken in de natuurlijke zoekmachine resultaten. Door een goede zoekmachine optimalisatie wordt uw website gevonden op de zoekwoorden die relevant zijn voor uw website, op deze manier genereert u relevante bezoekers naar uw website, dit betekent ook weer potentiële klanten (Zoekmachine optimalisatie is een onderdeel van zoekmachine marketing).

Een goed uitziende website is geen garantie voor succes en veel verkopen. Bezoekers komen natuurlijk niet op uw website alleen omdat deze er goed uit ziet.

SEO is de laatste jaren steeds belangrijker geworden, dit door dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van het internet, door deze ontwikkeling zijn er ook meer concurrenten ontstaan. Hierdoor wordt het steeds lastiger om gevonden te worden door potentiële klanten.

Hoofdzakelijk wordt SEO volgens de Google richtlijnen gedaan, dit komt omdat 95% van de surfers Google gebruikt om te zoeken.

Wat levert zoekmachine optimalisatie u op?
Zoekmachine optimalisatie is een online marketing instrument welke er toe zal leiden dat u meer potentiële klanten op uw website zal krijgen. Meer potentiële klanten kan resulteren in meer leads en omzet.

Zoekmachine optimalisatie zal zorgen voor een langdurig en natuurlijke resultaat in de zoekmachines. Dit in tegenstelling tot zoekmachine advertising, welke alleen op korte termijn werkt, meestal tot dat uw maandelijkse adverteer budget op is. Zoekmachine optimalisatie werkt langdurig door dat o.a. de structuus, techniek en content van uw website zoekmachine vriendelijk gemaakt is.

Met zoekmachine marketing bereikt u het volgende:
Meer relevante bezoekers op uw website. (potentiële klanten)
Meer conversie.
Een prominente plaats in de natuurlijke zoekmachine resultaten.
Uw organisatie, product of diensten krijgt meer aandacht doordat u hoog staat in de natuurlijke zoekmachine resultaten.
Hoe hoger in de zoekresultaten hoe meer autoriteit u uitstraalt.