Linkbuilding is een onderdeel van het zoekmachine optimalisatie proces.

Linkbuilding is speciaal gericht op het verkrijgen van, liefst relevante, links naar uw website, hiermee vergroot u de populariteit van uw website. Aan de hand van het aantal links dat naar uw website linken wordt uw populariteit gemeten. Hoe meer links naar uw website hoe hoger en beter uw website gevonden wordt in de grote zoekmachines.

Hoe beter uw website gevonden wordt in de zoekmachines hoe meer relevantie bezoekers u zult ontvangen, en dit betekent weer meer potentiële klanten.

Er bestaan verschillende strategieën om meer links naar uw website te krijgen, u kunt een linkruil aan gaan met andere websites, u kunt uw website aanmelden bij webdirectories, u kunt links kopen (raden we niet aan) en dus linkbuilding. Een van de beste manieren om uw website goed te laten scoren is door middel van artikel marketing.

Linkbuilding is een specialistische en tijdrovende klus. Om een goed resultaat te krijgen is er veel kennis van linkbuilding nodig, u zit niet te wachten op straffen van de zoekmachines omdat u verkeerde links heeft.

Linkbuilding is de beste manier om uw zoekmachines rankings te verhogen en levert met een kleine investering een hoge ROI (Return On Investment).